Followers

Monday, July 18, 2011

Pameran Muzium Kesenian Islam

Hari Sabtu hari tu kami sefamily telah berkunjung ke Muzium Kesenian Islam sebelah Masjid Besar Shah Alam tu, ada pameran Pedang Rasullullah dan macam-macam la. Tapi masuk dalam tu tak boleh ambik gambar if nak, so diorang akan charge RM10.00. Jadi ada jugak senyap-senyap saya snap..Salah tak? Dalam Pemeran tu dipamerkan mcam-mcam ada derma darah, pertandingan tulisan khat, hafal alquran dan mcm-mcm la. If nak msk bilik pameran kena charge RM10.00 utk dewasa, kanak-kanak RM5.00

a)Tulisan Al quran atas batu, (masa ni dia buat mcam dlm sebuah gua)
b) Contoh replika Pedang.. Ya Allah besar dan cantik...
c)Al quran pelbagai versi
d) Rumah contoh rasullah (Binaannya kecik 2 kali ganda) Tersentuh hati sangat tengok replika BAGU QAMIS Baginda..Betul-betul macam kain guni..Jubah... secara senyap saya mengalir airmata..timbul keinsafan dgn kemewahan sementara ni, Bhn makanan kesukaan baginda, cuka, zhaffran, kismis dan kurma, dapur dan bilik isteri baginda...

Keluar jer dari Bilik Pameran tu kat ruang legar ramainyer manusia..ramai sangat budak sekolah..ibu bapa..warga emas pun ada..dan ada persembahan dari kumpulan Raihan ..pastutla ramai budak-budak..


Luqman dan Abah tekun mengisi no Cabutan Bertuah.. Manalah tau dpt Package free g UMRAH..AMIN...


Antara naskah Al Quran yg dipamerkan..



Bergambar atas salah satu MIMBAR yang cantikkkkk...

RAIHAN tengah buat performance..Budak-budak apalagi muka sampai kat dpn Stage..Kami sekadar pandang dari Tingkat 2


Lepas tu Tersangkut la beli tudung utk Elena..Now we are presenting the Cilik Model




Lepas tu balik rumah sekejap, abah pergi solat..after 2.30pm pergi SACC MALL pulak...Mak aii ramainyer org..Semua Butik ada SALE..Baju raya cantikkkk sangat...dan harga pun ada mahal ada murah.. Lunch kami kat NANDOS..After makan bwk budak main motor tu..lepas tu teman abah dia pergi Anggerik Avenue beli JUBAH..sbb kat situ Jubah cantikkk utk org Lelaki..Untk saya?? Tiada apa-apa... Nantila tunggu hari tapi kena shopping sorang-sorang la..



Aikkk beli tudung banyak-banyak...mana tudungnyer...

1 comments:

Ayen... said...

bagus jugak kan klu pegi pameran2 tentang islam gini.mesti byk manafaat yg dperolehi...

Monday, July 18, 2011

Pameran Muzium Kesenian Islam

Hari Sabtu hari tu kami sefamily telah berkunjung ke Muzium Kesenian Islam sebelah Masjid Besar Shah Alam tu, ada pameran Pedang Rasullullah dan macam-macam la. Tapi masuk dalam tu tak boleh ambik gambar if nak, so diorang akan charge RM10.00. Jadi ada jugak senyap-senyap saya snap..Salah tak? Dalam Pemeran tu dipamerkan mcam-mcam ada derma darah, pertandingan tulisan khat, hafal alquran dan mcm-mcm la. If nak msk bilik pameran kena charge RM10.00 utk dewasa, kanak-kanak RM5.00

a)Tulisan Al quran atas batu, (masa ni dia buat mcam dlm sebuah gua)
b) Contoh replika Pedang.. Ya Allah besar dan cantik...
c)Al quran pelbagai versi
d) Rumah contoh rasullah (Binaannya kecik 2 kali ganda) Tersentuh hati sangat tengok replika BAGU QAMIS Baginda..Betul-betul macam kain guni..Jubah... secara senyap saya mengalir airmata..timbul keinsafan dgn kemewahan sementara ni, Bhn makanan kesukaan baginda, cuka, zhaffran, kismis dan kurma, dapur dan bilik isteri baginda...

Keluar jer dari Bilik Pameran tu kat ruang legar ramainyer manusia..ramai sangat budak sekolah..ibu bapa..warga emas pun ada..dan ada persembahan dari kumpulan Raihan ..pastutla ramai budak-budak..


Luqman dan Abah tekun mengisi no Cabutan Bertuah.. Manalah tau dpt Package free g UMRAH..AMIN...


Antara naskah Al Quran yg dipamerkan..



Bergambar atas salah satu MIMBAR yang cantikkkkk...

RAIHAN tengah buat performance..Budak-budak apalagi muka sampai kat dpn Stage..Kami sekadar pandang dari Tingkat 2


Lepas tu Tersangkut la beli tudung utk Elena..Now we are presenting the Cilik Model




Lepas tu balik rumah sekejap, abah pergi solat..after 2.30pm pergi SACC MALL pulak...Mak aii ramainyer org..Semua Butik ada SALE..Baju raya cantikkkk sangat...dan harga pun ada mahal ada murah.. Lunch kami kat NANDOS..After makan bwk budak main motor tu..lepas tu teman abah dia pergi Anggerik Avenue beli JUBAH..sbb kat situ Jubah cantikkk utk org Lelaki..Untk saya?? Tiada apa-apa... Nantila tunggu hari tapi kena shopping sorang-sorang la..



Aikkk beli tudung banyak-banyak...mana tudungnyer...

1 comments:

Ayen... said...

bagus jugak kan klu pegi pameran2 tentang islam gini.mesti byk manafaat yg dperolehi...

Post a Comment

Daisypath

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wall

Shout

 
Blog Template by suckmylolly.com : Header Image by Roctopus